Is het tijd voor verkeerseducatie 2.0?

De dynamiek van het Nederlandse verkeer verandert. Nieuwe vervoersmiddelen eisen hun plaats op en infrastructuur wordt steeds intensiever gebruikt. Snelheidsverschillen tussen verschillende soorten fietsers zijn het laatste decennium meer dan verdubbeld. Het aantal ernstige verkeersslachtoffers onder fietsers stijgt.

De overheid zet vooral in op regulering en verbetering van infrastructuur, maar hoe zit het met verkeerseducatie? Loendersloot maakte een inventarisatie van de huidige voorzieningen en komt tot een constatering dat educatie in het proces van verkeersslachtoffersreductie tot nu toe een ondergeschikte rol speelt.

Verkeerseducatie is een ondergeschoven kindje in het basisonderwijs. De traditionele voorziening (het VVN-lessenpakket en het praktijkexamen in groep 8) legt het in lestijd vaak af tegen andere onderwijsverplichtingen en leunt sterk op praktijkoefening in eigen tijd. Om verschillende redenen neemt zowel kwantiteit als kwaliteit van de praktijkoefening af, terwijl de hedendaagse verkeersdynamiek juist meer oefening vraagt.

Er zijn verschillende initiatieven om verkeerseducatie in Nederland te vernieuwen. Er is meer keus aan theoretische lesmethoden, met vaak interactieve, audiovisuele benaderingen. Vanuit didactische idealen is verkeerseducatie echter juist bij uitstek een domein waarbij de wisselwerking tussen doen en denken in relatie tot waarnemen met echte materialen (het verkeer) gebezigd kan worden.

De provincie Zuid-Holland kent een methode vanuit een totale fietsbeleving waarbij structureel de combinatie wordt gemaakt tussen theorie en praktijk binnen schooltijd. Hierbij worden deelcompetenties als situatiebewustzijn, beslissen in complexe situaties, sociaal en moreel handelen en gevaarherkenning geoefend. Ook in het buitenland wordt deze weg bewandeld. Zo heeft het Verenigd Koninkrijk een soortgelijke praktijkbenadering op nationaal niveau.

Loendersloot zoekt partners om nader onderzoek te doen op dit gebied. Om meer te weten, bezoek Loendersloot Groep in stand 2.2.37 op Vakbeurs Mobiliteit - Expo Houten.